Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2017 19:56 - Вътрешната битка (разказ без посока)...
Автор: urpa4a Категория: Поезия   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.12.2017 20:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Вътрешно, той беше повел битката със себе си, защото знаеше, че самият той е най-големият си противник. Всичко, което някога го объркваше, всичко за което си противоречеше, всъщност го спираше, да разгърне себе си.
Понякога се чудеше, дали трябваше да изразява себе си, пред когото и да било.
Дали този вътрешен мир, който искаше неспирно напоследък, всъщност му беше нужен.
В крайна сметка, всеки има демони, всеки има ангели, а в някои същества си е направо хаос и обърквация.
Все едно му беше да мисли за другите сега, когато вътрешно не чувстваше, че мисли достатъчно за себе си.
Постоянно дръзне да изкарва от себе си, за да си покаже, че води в надпреварата със себе си и че този, който не харесваше в себе си, скоро ще се свие и ще размаха белите знамена и ще му признае надмощието. 
А дали трябваше да има победител и победен, все някога всичко се обръщаше и баланса в хармонията се възцаряваше, с мощен гръм апогейски и разливаше, сякаш лава от Везувия се стичаше във вените. 
Анархията, която доскоро царуваше, даваше превес ту на единия, ту на другия. 
Сега диктатурата на по-добрия и хармоничния царуваше. Пак се пали от нищото, ала черпеше малко заряд от другия и пак го скриваше, не че го имаше, просто вече зарядът му трудно се палеше и беше по-скоро стар и овехтял спомен, за нещо и не му го даваше, че иначе се самозапалваше.
Ясно беше, че скоро нямаше да има тотално надмощие, а ще е игра, като на котка и мишка, само крайната цел е ясна, да стигнат до консенсус, кога приключва боя и се спускат завесите, на целият спектакъл, който витаеше в едно микроскопично пространство, като вселенското съзнание...
Играта им не приличаше на никоя друга, сама се сътворяваше, сама си създаваше правилата, не вибрираше на някоя позната такава, а се изливаше на талази от собственото си опияняващо въздействие, върху самото същество.
Караше го да зари, после да поспре, да се замисли, после други разни мимолетни и абстрактни фобии от въздесъщи мисли и творения, на другите богоявления, от различни други подобни същества.
Ясно е, че градяха общностна представа, за да има и логика, да е нещо, което да ги води, към тъй нареченото познание, ала все пак и в това виждаха светлината от съзнателната работа.
Все пак всеки носи, добри, не толкова добри, лоши и не толкова лоши качества в себе си и винаги едните са за сметка на другите, защото всичко, абсолютно всичко е в симбиоза и няма как да има понятия, когато няма и контра понятия...
Как ще знаем, какво е светлината, ако нямаше тъмнината...







Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: urpa4a
Категория: Поезия
Прочетен: 365027
Постинги: 382
Коментари: 261
Гласове: 759
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930